Author: lauri
• maandag, augustus 31st, 2009

Over Colloïdaal Zilver en de WHO, de Codex Alimentarius en andere Ongezonde Verschijnselen.


Kort geleden las ik dat de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) het mensen ten sterkste afraadt om Colloïdaal Zilver te gebruiken tegen de Mexicaanse griep. Ik was verbaasd, want Colloïdaal zilver staat bij mij goed bekend. Hoe kan men – als gezondheidsorganisatie – iets afraden dat zo goed is voor de mens?

 

Colloïdaal Zilver is microscopisch kleine zilverdeeltjes opgelost in gesteriliseerd water. Zilver staat al sinds mensenheugenis bekend als antibacterieel middel. Onze voorouders deden een zilveren munt in de melk om het goed te houden. De Grieken en Romeinen bewaarden water in zilveren vaten, zilverblad werd gebruikt in de Eerste Wereldoorlog om wondinfecties tegen te gaan en in brandwondencentra gebruikt men tegenwoordig met zilver geïmpregneerd wondverbandmiddel. Tot 1938 was zilver in de medische wereld als antibioticum in gebruik. Het was dan ook officieel als geneesmiddel erkend. In de 30-er jaren van de 20e eeuw kwamen synthetisch vervaardigde medicijnen op de markt en verloor zilver haar status als medicijn. Het mag nu nog alleen ´voedingssupplement´genoemd worden. En dat terwijl zilver geen van de bijwerkingen heeft die de chemische antibiotica bevatten. Zilver heeft geen enkele bijwerking op het menselijk lichaam. Ook worden bacteriën niet resistent tegen zilver.

 

Wat doet colloïdaal zilver? De zilverdeeltjes sporen de niet-lichaamseigen bacteriën, virussen, schimmels en andere ziekteverwekkers op in het lichaam en doden die binnen 6 minuten. Het zorgt ervoor dat de zuurstofregeling in deze eencelligen wordt uitgeschakeld, waardoor deze sterven. Farmaceutische antibiotica vernietigt daarnaast ook nuttige bacteriën in het lichaam, wat de gezondheid van de mens ondermijnt. Zilver, in de juiste dosering toegepast, is een volkomen natuurlijk middel en laat alleen gezond weefsel achter. Colloïdaal zilver kan worden gebruikt en wordt gebruikt bij een groot aantal ontstekingen, vergiftigingen, schimmelinfecties, de ziekte van Lyme, Multiple Sclerose, Psoriasis en andere huidaandoeningen, schildklierklachten, chronische vermoeidheid, virale maagzweren en zelfs tegen Aids. Bij dieren eveneens tegen schimmels en tegen teken en vlooien.

 

Waarom zou dan de Wereld Gezondheids Organisatie zo´n uitstekend middel tegen griep willen tegenhouden? Wel, wie een beetje heeft opgelet, zal gezien hebben dat er een ware hype is ontwikkeld  - door de WHO zelf, in samenwerking met de media- over de Mexicaanse griep. Er zou een pandemie dreigen met duizenden doden wereldwijd. Nu is het zo dat bij een gewone wintergriep in Nederland elk jaar zo´n duizend mensen overlijden, wat als heel normaal wordt beschouwd. Dus als er dan in Mexico of elders 750 doden worden genoemd, dan hoeft dat niet echt verontrustend te zijn. De meeste dodelijke slachtoffers in Amerika en Europa blijken al een andere ziekte te hebben of hadden een verzwakte gezondheid. Intussen wordt in Nederland tonnen Tamiflu ingeslagen, in tabletvorm en als injectievloeistof. Later blijkt dan dat in mensen boven de 52 jaar resistent worden geacht tegen deze griep, omdat zij vroeger de erop lijkende Spaanse griep hebben meegemaakt. Nog veel later wordt er geroepen dat de Mexicaanse griep niet gevaarlijk is, en gerust kan worden uitgeziekt zonder gebruik van Tamiflu. Ook wordt bekend dat Tamiflu nogal sterke bijwerkingen heeft en het bovendien niet zeker is dat het helpt. Dus waar gáát dit eigenlijk over? Het lijkt me duidelijk dat dit alles in het belang is van de farmaceutische industrie, die maar wat blij is met de Mexicaanse griep, omdat het ze de gelegenheid geeft weer flink wat te verdienen. Hieruit blijkt ook dat het de Wereld Gezondheids Organisatie helemáál niet te doen is om onze gezondheid, maar vooral om de medicijnindustrie te spekken. Dat zal dan ook de reden zijn om het gebruik van Colloïdaal Zilver tegen te gaan, dat immers niet door de grote industrie wordt gemaakt. Wanneer Colloïdaal Zilver en ook Colloïdaal Goud  door iedereen zou worden gebruikt, dan verdient de farmaceutische industrie geen droog brood meer. De meeste andere medicijnen worden dan overbodig.

 

Het zelfde gebeurt naar mijn mening met alles wat met ´alternatieve`gezondheidszorg te maken heeft. Al jaren valt er van allerlei officiële zijden, zoals overheden, ongefundeerde kritiek te beluisteren op bijvoorbeeld homeopathie en op het gebruik van zogeheten ´voedingssupplementen´.Ook de WHO raadt het gebruik van homeopathische middelen af, terwijl die bijvoorbeeld in ontwikkelingslanden veel goedkoper te krijgen zijn en ook goed helpen – vaak beter. Het lijkt wel of er een hetze gaande is. Veel natuurlijke middelen, die ook voor gebruik grondig getest zijn, hebben al van oudsher een goede uitwerking op het menselijk lichaam en werken als medicijn. Net als het colloïdaal zilver en – goud worden ze ten onrechte als onbetekend afgeserveerd. Ik noem een paar voorbeelden uit eigen ervaring.

Een paar jaar geleden constateerde de dokter dat ik een verhoogd cholesterolgehalte had – van erfelijke aard. Hij ried mij ten sterkste aan om statines te gebruiken, omdat ik anders echt spoedig dood zou kunnen gaan (volgens hem). U weet wel, die middelen als Simvastatine, Lipito, Ezetimibe etc, die allen gekenmerkt worden door niet geringe en blijvende bijwerkingen, zoals misselijkheid, spierzwakte, hartkloppingen, obstipatie e.d. Bovendien blijken die middelen eigenlijk alleen te werken bij mensen boven de 70 jaar en dan nog alleen bij mannen. Het kan eigenlijk alleen toegediend worden in een acute situatie bij iemand die al een hartaanval heeft gehad. Desondanks worden statines aan duizenden mensen standaard als preventie voorgeschreven. Ik wilde die troep niet in mijn lichaam hebben, dus ik ging op zoek naar iets anders. Ik vond het middel policosanol, een uit suikerbieten gemaakt product, dat na uitvoerig testen, cholesterolverlagend bleek te zijn zonder enige bijwerking. Dit middel staat echter geregistreerd als ‘voedingssupplement’ en wordt door de verzekering niet vergoed. Ik heb het dus zelf bekostigd en na drie maanden heb ik mijn bloed opnieuw laten onderzoeken. Mijn cholesterolspiegel was inderdaad behoorlijk gedaald. Het werkt dus ( en ik leef nog steeds!).

Een tijdje later werd bij mij artrosevorming geconstateerd, een erg pijnlijke kwaal. Daar is niks voor, zei de huisarts en gaf mij een recept voor pijnstillers. Maar inmiddels weet ik dat er een ‘voedingssupplement’ bestaat, glucosamine genaamd, dat kalkvorming helpt tegengaan in de botten. Alweer, het mag geen geneesmiddel genoemd worden, zodat het niet vergoed kan worden. Overigens helpt colloïdaal goud ook tegen artrose.

Duizenden, misschien wel tienduizenden mensen zijn voor hun voortbestaan afhankelijk van wat officieel als ‘voedingssupplement’ te boek staat, maar waarzonder zij in het geheel niet of niet pijnvrij kunnen leven.

Wat doet nu de Europese overheid? Ze maakt een besluit dat per eind 2009 voedingssupplementen niet meer vrij verkrijgbaar mogen zijn, maar alleen op doktersrecept. Dat staat aangegeven in een wetgeving die de naam Codex Alimentarius heeft gekregen. Eerst dacht ik dat het nogal mee zou vallen. Volgens ons Ministerie van Volkgezondheid was dit alleen maar bedoeld om de kwaliteit van komkommers etc. te garanderen. Toch blijkt de ongerustheid van veel Nederlanders niet zonder grond. Voorbeelden van de nieuwe regels:

-          geen natuurlijke vitaminen meer in baby- en kindervoeding (zogenaamde voedselveiligheid).
- een groot deel van alle antroposofische geneesmiddelen (en ook van andere natuurlijke middelen, zoals ayurvedische) valt buiten de toegestane samenstelling en wordt dus verboden.

De enige reden is dat de registratiecriteria zo zijn opgesteld dat deze middelen erbuiten vallen.

 

We hebben hier in feite totaal geen controle op. Het enige wat we kunnen doen, is een petitie ondertekenen en zo een miljoen handtekeningen verzamelen, waardoor het onderwerp in de Europese Commissie ten minste op de agenda moet worden geplaatst. De Stichting Eliant  - voor antroposofische landbouw en scholing – voert dus zo’n campagne. Daar kunt u uw handtekening kwijt. www.eliant.nl   Volgens mij zijn er nog andere initiatieven in omloop, die minder gebonden zijn aan een bepaalde levensovertuiging. Want het gaat natuurlijk veel verder dan antroposofische middelen, het gaat om ons recht om zelf te kiezen hoe en waarmee wij ons lichaam willen behandelen. Er dient een echte keuze te zijn, niet een die ons wordt afgedwongen. Degenen die kiezen voor de huidige allopatische behandeling, prima. Maar diegenen die hun lichaam niet willen belasten met chemische middelen, moeten dat ook kunnen doen. Er dient gelijkwaardige informatie te zijn over alle keuzemogelijkheden en met respect voor de keuzes die men maakt. Het is ons lichaam en ons leven. De huidige afhankelijkheid van de medische industrie en het gebrek aan evenwichtige informatie – ook naar artsen toe – is niet goed voor ons. Deze afhankelijkheid, die ons onmondig maakt, is eerder ziekteverwekkend dan genezend! Een onmondig mens zit niet lekker in z’n vel en viola, daar kunnen anderen dan weer geld aan verdienen!

Een ander ongezond verschijnsel zijn de af en toe opduikende vaccinatieprogramma’s van de overheid. We hebben gehad de ‘verplichte’ vaccinatie van jonge meisjes tegen baarmoederhalskanker, waar gelukkig een groot deel van de doelgroep nee tegen gezegd heeft. In het meinummer van Spiegelbeeld stond een zeer instructief artikel hierover van de hand van onderzoekster Désirée Rover. Baarmoederhalskanker is een ziekte die, dank zij gestructureerd bevolkingsonderzoek, nog slecht minder dan 1 % van het aantal kankergevallen bij vrouwen uitmaakt. Je vraagt je dan af: waarom zo’n vaccinatie? Het lijkt er op dat de overheid een angstscenario oproept om de vaccinaties door te drukken. Ook blijkt de overheid nogal vijandig te reageren op vragen van kritische burgers. Rovers laat zien dat in veel vaccins ook andere stoffen zitten, die niet goed zijn voor het lichaam, zoals aluminium. Deze gifstof maakt de celwand doorlaatbaar. Mensen die regelmatig een griepinjectie krijgen bijvoorbeeld, lopen door het aluminium een zeer verhoogde kans op de ziekte van Alzheimer. De vaccins tegen baarmoederhalskanker bevatten bovendien genetisch gemanipuleerde delen, waarvan de wetenschap nog niet weet wat die gaan doen in het menselijk lichaam. Verder is het pas over 20 jaar duidelijk of deze vaccinaties werkelijk preventief gaan werken en of er geen ontoelaatbare bijwerkingen zullen optreden. In tegendeel tot wat de overheid beweert, is het onderzoek naar dit vaccin nog lang niet voltooid. De meisjes worden dus in feite als wetenschappelijk proefkonijn gebruikt.

Je gaat je toch afvragen: in wiens belang is dit alles eigenlijk? En: worden politici bewust verkeerd voorgelicht of weten ze dat ze staan te liegen?

We mogen blij zijn dat de waarheid over de Mexicaanse griep aan het licht kwam (geen pandemie), anders hadden ze ons misschien zover gekregen om ons allemaal te laten inenten, twee keer nog wel. Die dans zijn we ontsprongen.

Ik stel voor om de medicijnenmaffia buiten de deur te houden en zelf weer contact met ons lichaam op te nemen, zodat we invoelend kunnen kiezen welke behandeling we willen voor onze gezondheid.

 Informatie over colloïdaal zilver: www.juniperus.net/info/colzilv.htm  

Désirée L. Röver: Baarmoederhalskanker, de HPV-vaccins als een ‘deus ex machina’.

 

 

  

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Category: Ongerubriceerd
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses

 1. Hallo Lauri,

  Wat fijn dat ook jij aandacht geeft aan Colloïdaal Zilver. Een tijdje terug heb ik op mijn website informatie geplaatst met de titel ‘Weerstand verhogen op een natuurlijke wijze’:

  Natuurlijke antibiotica, gewonnen uit o.a. planten die deze stoffen zelf produceren om zich te weren tegen bacterieën, virussen en schimmels, hebben zelden tot nooit bijwerkingen. Ze hebben vaak een gunstige uitwerking op het immuunsysteem en ook erg belangrijk is dat ze dus vaak ook werken tegen virussen en schimmels. Met hun milde werking kunnen ze dus ook preventief worden gebruikt ( in tegenstelling tot de chemische variant.)

  Samen met schone alkalische voeding (rauw, plantaardig en biologisch) dragen natuurlijke antibiotica op natuurlijke wijze bij aan een zo optimaal mogelijk werkend immuunsysteem.

  De plantenwereld bied je o.a. onderstaande natuurlijke weerstand verhogende middelen:
  01. Vlierbes
  02. Grapefruitpittenextract
  03. Knoflook
  04. Propolis
  05. Teatree olie (voor inwendig gebruik Manuka)
  06. Tijm
  07. Ui
  08. Kokosboter/olie
  09. Colloïdaal zilver
  10. Bergamot
  11. Lavendel
  12. Oregano
  13. Aloe Vera
  14. Gember
  15. Echinacea

  Meer lezen op http://www.hetbewustepad.nl/index.php?pag_id=51

 2. Het is altijd altijd het tergukerend verhaal van macht over ons bestaan. In een uitzending van Radar in 2009 heeft men aangetoond welk truukjes de farmaceutische industrie gebruikt om gezonde mensen het idee te geven ziek te zijn of aan allerlei kwalen te te leiden (bv. voetschimmels). Het gaat hier om een goed georganiseerde vorm van angstmakerij. Het is verboden om reclame te maken voor geneesmiddelen dus dan maar reclames voor ziektes en aandoeningen (zogenaamde symptoomreclames). Tegelijkertijd brengt men een geneesmiddel op de markt om deze ziektes en aandoeningen (waar men in de symptoomreclames voor waarschuwt) te bestrijden. In dit ’spel’ kent men altijd dezelfde truukjes en spelers (media, artsen, farmaceutische industrie, consumenten/patiënten, (markt)onderzoeksinstanties zoals NIPO en uiteraard de farmaceuten zelf die de regie voeren).
  Jammer genoeg is de consument al te vaak niet genoeg bewust van dit spelletje en ook niet van de betere alternatieven. Ik vind ook niet dat de consument alleen een slachtoffer is van de farmaceutische industrie maar ook en ten eerste van zijn eigen onkunde.
  De consument die in dit spel verstrengeld raakt heeft blijkbaar geen gedegen kennis en informatie over het politieke systeem dat om ‘gezondheid’ draait. De consument geeft daarmee zijn eigen gezondheid weg in de handen van degene wiens doel is macht over gezondheid (=leven), en niet gezondheid zelf. Ik prijs hierbij de mogelijkheden van het internet medium die ons allen een beetje van de macht terug geeft die we zelf uit handen hebben gegeven (zie de links hieronder).

  http://www.marketingfacts.nl/berichten/20090901_tros_radar_laat_farmamarketeers_een_poepie_ruiken/
  http://knack.rnews.be/nieuws/wetenschap/de-slag-om-de-patient/site72-section45-article36467.html

Leave a Reply